reklame for Sheiken Bowling
Menu
Maiken Caspersen Falla vant langrennskvinnenes sprint under Blinkfestivalen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Rutinerte Falla sikret seier på sprinten på Blinkfestivalen: – En styrke for Norge

Maiken Caspersen Falla var sterkest i duellen mot Mathilde Skjærdalen Myhrvold i sprintfinalen da langrennskvinnene konkurrerte på Blinkfestivalen i Sandnes.

Av NTB | 07.08.2020 22:28:26

Sport: Det ble ungt blod mot rutinert sprinter i sprintfinalen fredag og de gamle er fortsatt eldst. For 29 år gamle Falla stakk fra 22 år gamle Myhrvold mot slutten av finalen og vant med grei margin.

Sprintdronningen viste dermed at hun også kan vinne på rulleski og viser at hun er i god form, selv på sommeren.

– Jeg merket allerede torsdag at det var uvant med konkurranse. Det var nervepirrende i dag også. Vi er kjempeheldig med arrangører som steller i stand dette til oss. Jeg tror det hadde blitt skjebnesvangert om vi ikke hadde fått konkurrert før til vinteren, sa Falla til NTB.

– Det er en styrke for Norge at vi har disse konkurransene. Det er ikke alle land som har det slik.

– Denne perioden har vært kritisk med tanke på overskudd i de siste årene. Det har ofte blitt litt mye. Nå skal jeg forsøke å skaffe meg et overskudd og trent kontinuerlig. Det har skjedd mye i slutten av august for meg i de siste årene, sa Falla.

Falla klarte med et nødskrik å slå ut en annen talentfull sprinter i semifinalen mot Kristine Stavås Skistad. Myhrvold enkelt tok seg videre i sin semifinale mot Julie Myhre.

Det er mye som skjer i august, og Falla vet at hun må passe på.

(©NTB)

Flere nyheter: