Menu
Statsminister Mikhail Misjustin har fått påvist koronasmitte. Arkivfoto: Dmitrij Astakhov, Sputnik / pool via AP / NTB scanpix

Russlands statsminister er koronasmittet

Den russiske statsministeren Mikhail Misjustin er smittet av koronaviruset.

Av NTB | 30.04.2020 19:17:41

Medisin og helse: Misjustin sier han har opplyst president Vladimir Putin om at han vil oppholde seg i hjemmekarantene i tiden framover.

– Jeg har nettopp fått testresultatet som viser positivt utslag, sa Misjustin i et videomøte med Putin.

Putin sa i samtalen at han håper Misjustin kan fortsette å delta i arbeidet med å meisle ut retningslinjer og tiltak for å sikre landets økonomi, som er blitt skadelidende som følge av viruspandemien.

Visestatsminister Andrej Belousov tar inntil videre over statsministerrollen, men Misjustin sier at han selv fortsatt kommer til å følge opp de viktigste sakene.

54 år gamle Misjustin tok over som statsminister i landet i januar, og var tidligere sjef for det føderale russiske skattevesenet.

Misjustin er nå blant de 106.498 bekreftede smittetilfellene i landet. Smitteøkningen fra onsdag til torsdag var på 7.099 tilfeller, den største på ett døgn til nå. 1.073 er registrert døde med koronasmitte.

– Bekjempelse av koronavirustrusselen er en virkelig test på vår menneskelighet, sa Putin i en telekonferanse med frivillige og hjelpearbeidere fra ulike regioner i landet.

Putins talsmann Dmitrij Peskov sa at landets omfattende nedstengningstiltak og regler om selvisolering har bidratt til å unngå det han kalte et katastrofalt italiensk scenario.

Flere nyheter: