Menu
Aleksander Bolsjunov trente i Holmenkollen tirsdag. Onsdag starter ferden hjem til Russland. Foto: Annika Byrde / NTB

Russlands langrennsløpere reiser hjem fra Norge onsdag

De russiske langrennsløperne som er i Norge, reiser onsdag hjem til Russland. Dermed konkurrerer de heller ikke i Falun neste helg.

Av NTB | 01.03.2022 12:20:55

Sport: Det forteller den russiske landslagstreneren Jurij Borodavko til Nettavisen. Han sier at russerne avslutter verdenscupsesongen og vil konsentrere seg om nasjonale renn i hjemlandet.

Norges Skiforbund opplyste tirsdag morgen at de ikke vil la russiske eller hviterussiske utøvere delta i de kommende verdenscupkonkurransene i Drammen, Kvitfjell, Lillehammer og Oslo. Bakgrunnen er Russlands invasjon av Ukraina.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) står inntil videre fast på at russerne og hviterusserne ikke kan nektes deltakelse, men russerne velger altså likevel å reise hjem.

Aleksander Bolsjunov og de andre russiske skistjernene trente tirsdag i verdenscupløypene i Holmenkollen. De fikk beskjed om startnekten etter at de reiste fra hotellet på Fornebu og opp til Kollen-anlegget.

At Bolsjunov avslutter verdenscupsesongen, betyr i praksis at Johannes Høsflot Klæbo allerede nå kan utpekes til sammenlagtvinner av verdenscupen.

Finnen Iivo Niskanen er den eneste med teoretisk sjanse til å passere nordmannen, men bare dersom FIS får erstattet de avlyste rennene i Tjumen, som skulle utgjort minitour og verdenscupfinale. Klæbo er uansett 790 poeng foran treer Niskanen i sammendraget.

(©NTB)

Flere nyheter: