reklame for smiaa
Menu
En statue av den sovjetiske militæroffiseren Marshall Ivan Stepanovic Konev ble i april løftet ned fra plassen sin i Tsjekkias hovedstad Praha. Fjerningen av statuen skal være blant hendelsene som har ført til det spente forholdet mellom Tsjekkia og Russland. Russland utviser nå to tsjekkiske diplomater, som har fått beskjed om å reise fra landet onsdag. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix

Russland utviser tsjekkiske diplomater etter attentatanklager

To tsjekkiske diplomater har blitt utvist fra Russland i en tiltakende diplomatisk konflikt preget av anklager om spionasje og attentatforsøk.

Av NTB | 15.06.2020 13:49:09

Politikk: Avgjørelsen ses som en motytelse etter at Tsjekkia tidligere i juni utviste to russiske diplomater. De russiske diplomatene var anklagd for å ha spredt feilinformasjon om en påstått russisk leiemorder i Tsjekkia. Leiemorderen har vært involvert i et planlagt attentat av tsjekkiske politikere, ifølge et tsjekkisk nyhetsmagasin.

De tre tsjekkiske politikerne som var identifisert som mulige mål av magasinet, har alle vært involvert i hendelser som skal ha provosert russerne.

Russiske myndigheter har nektet å ha vært involvert i planlegging av attentatene, men de tre politikerne ble gitt politibeskyttelse.

(©NTB)

Flere nyheter: