Menu
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier Russland ikke har noe grunnlag for å beskylde de norske diplomatene for å drive med annet enn vanlig diplomatisk arbeid. De har utført sitt arbeid helt i tråd med Wien-konvensjonen for diplomatisk samkvem, fastslår hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Russland utviser tre norske diplomater

Russland utviser tre norske diplomater som svar på at Norge utviste russiske diplomater i april. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er ikke overrasket.

Av NTB | 27.04.2022 14:15:51

Politikk: De tre er norske diplomater på ambassaden i Moskva, heter det i en pressemelding fra departementet onsdag.

De er erklært uønsket i Russland. Utvisningen kommer som en reaksjon på at Norge utviste tre russiske diplomater 6. april.

– Vår beslutning om å erklære tre russiske diplomater for uønsket i Norge før påske ble tatt fordi de har bedrevet virksomhet som strider med deres diplomatiske status. Det er også et uttrykk for vår reaksjon på Russlands brutale opptreden i Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Samtidig sier hun at hun ikke er overrasket over Russlands beslutning.

– Norge vil fortsette å stå sammen med våre nære allierte og partnere mot Russlands aggresjon og i vår støtte til Ukraina.

– Russlands angrepskrig mot Ukraina har fått konsekvenser for forholdet mellom Norge og Russland. Som andre europeiske land og allierte, har vi redusert kontakten med russiske myndigheter til et minimum. Vi vil beskytte samarbeid og kanaler av direkte betydning for trygghet og sikkerhet. Det samme gjelder å sikre bærekraftig forvaltning i våre nærområder, tilføyer hun.

Flere nyheter: