Menu
Klar beskjed til den russiske presidenten bak den russiske ambassaden til Tsjekkia i Praha. Sist torsdag ble flere russiske diplomater bedt om å forlate landet. Etterpå har flere land utvist russiske diplomater i solidaritet med Tsjekkia, og nå reagerer Russland. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Russland utviser flere diplomater

Russland utviser sju diplomater fra Baltikum og Slovakia, etter at landene deres beordret russiske diplomater til å dra, i solidaritet med Tsjekkia.

Av NTB | 28.04.2021 12:55:38

Politikk: Russland utviste onsdag fire diplomater fra de baltiske statene Estland, Latvia og Litauen. Utvisningen kom etter at fire russiske diplomater hadde fått ordre om å reise derfra, ordre gitt i solidaritet med Tsjekkia, ifølge Russlands utenriksdepartement.

Tsjekkia har utvist 18 russiske diplomater. Bakgrunnen er tsjekkiske beskyldninger om at russisk etterretning var innblandet i en massiv eksplosjon i et ammunisjonslager i 2014. Russland har svart med å sende hjem 20 tsjekkiske diplomater i slutten av forrige uke.

I en annen melding onsdag kunngjorde utenriksdepartementet også at tre slovakiske diplomater er utvist, etter «falsk solidaritet» med tsjekkiske myndigheter. Slovakia har også utvist russiske diplomater.

(©NTB)

Flere nyheter: