Menu
Rostov-spiller Mathias Normann spilte seriefotball så sent som søndag, men nå er all idrett i Russland stoppet fram til 10. april. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Russland stopper all idrett til 10. april

All idrett i Russland stoppes inntil 10. april som følge av spredningen av koronaviruset. Russland har så langt 114 bekreftede smittetilfeller.

Av NTB | 17.03.2020 17:46:42

Sport: Russlands fotballforbund og basketballforbund og ishockeyserien KHL meldte i uttalelser publisert samtidig at all idrettsaktivitet legges på is til 10. april i et forsøk på å hindre spredning av viruset.

Det gjenstår åtte serierunder i russisk eliteserie fotball, og ligaen melder at den akter å fullføre sesongen når situasjonen tillater det.

Russland har avlyst de planlagte landskampene i fotball mot Moldova og Sverige.

Russland er et av de europeiske land som har ventet lengst med å avlyse idrettsstevner. Helt til det siste er det spilt seriekamper i fotball foran titusener av tilskuere, tross offentlig uttrykt skepsis fra klubbledere, spillere og tilskuere.

Zenit St. Petersburgs tilhengere sang «vi kommer alle til å dø» under helgens kamp mot Ural Jekaterinburg, der det var 33.000 tilskuere.

Tirsdagens avgjørelse var ventet etter at myndighetene i Moskva mandag forbød arrangementer med flere enn 50 deltakere. Idrettsdepartementet anbefalte å fryse idrettsaktivitet til 10. april.

(©NTB)

Flere nyheter: