reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Et transportfly fra det amerikanske forsvaret tar av fra den amerikanske Ramstein-basen i Tyskland. USAs president Donald Trump skal ha gitt klarsignal til en plan om å redusere antallet soldater i Nato-landet kraftig. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix

Russland roser Trump etter meldinger om at USA trekker styrker ut av Tyskland

Det russiske utenriksdepartementet er positive til president Donald Trumps angivelige planer om å trekke mer enn en firedel av USA styrker ut av Tyskland.

Av NTB | 11.06.2020 18:04:15

Politikk: Den russiske regjeringen mener dette vil føre til en bedre sikkerhetssituasjon i Europa. Trump skal ha godkjent en plan om å senke antallet amerikanske soldater som er stasjonert i Tyskland, fra 34.500 til maksimalt 25.000.

– Slike skritt vil uten tvil bidra til å redusere potensialet for konfrontasjon og lette de militære og politiske spenningene i den europeisk-atlantiske regionen, sier utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova.

Hun kaller utplasseringen av soldatene en levning fra den kalde krigens dager, og oppfordret USA også til å hente hjem atomvåpnene som er utplassert i Tyskland.

Fra Nato-hold er det tidligere blitt uttrykt stor bekymring for Russlands utplassering av nye krysserraketter, våpen som kan bære atomvåpen, blant annet i enklaven Kaliningrad som grenser mot Nato-landene Polen og Litauen.

Tyske myndigheter er så langt ikke blitt offisielt orientert om beslutningen om tilbaketrekking, ifølge forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Hun advarte tidligere i uken om at USA, hvis planene blir gjennomført, vil skade Nato som helhet mer enn Tysklands eget forsvar.

(©NTB)

Flere nyheter: