Menu
Maria Zakharova i Russlands Utenriksdepartement kritiserer avgjørelsen om å gjenoppta arbeidet i Arktisk råd uten russisk deltakelse. Foto: Russlands utenriksdepartement / AP / NTB

Russland reagerer på at Arktisk råd har gjenopptatt arbeidet

Beslutningen om å gjenoppta arbeidet i Arktisk råd, men holde Russland utenfor, viser Vestens feilslåtte politikk i nordområdene, mener Kreml.

Av NTB | 10.06.2022 14:31:03

Politikk: Arktisk råd varslet onsdag at det gjenopptar arbeidet, men uten russisk deltakelse. Norge, USA, Canada og de nordiske landene sitter i rådet, som skal sikre bærekraftig utvikling og beskyttelse av miljøet i Arktis.

Maria Zakharova, talsperson i Russlands utenriksdepartement, reagerer på at rådet gjenopptar sitt arbeid. Hun sier ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti at Russland ikke kan isoleres i Arktis.

– Dette er en avgjørelse som bare kan bevise en ting: At forsøk på å isolere Russland i Arktis er ønsketenkning og at vestlige partnere prøver å skape et inntrykk av at de er uavhengige i arktiske spørsmål, sier Zakharova.

Hun sier at Russland er det viktigste landet i Arktis.

– Det er klart at den gjeldende politiske linjen om Arktis i Vesten er feilslått og ikke prøver å bidra til å løse problemer som rammer hele menneskeheten, sier Zakharova.