Menu
USAs ambassadør til Russland, John Sullivan, har mottatt Russlands svar på det siste amerikanske brevet om Ukraina-krisen og europeisk sikkerhet. Arkivfoto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Russland krever at USA fjerner styrker i Øst- og Sentral-Europa

Russland har overlevert sitt svarbrev til USA. De vil ha sikkerhetsgarantier og insisterer på at amerikanske styrker må helt ut av Øst- og Sentral-Europa.

Av NTB | 17.02.2022 15:57:09

Krig og konflikter: USA må også trekke alle sine soldater ut av Baltikum.

Dersom USA ikke kan komme med de nødvendige garantiene, sier russerne at de vil være «tvunget til svare».

– Dersom det ikke er noen vilje til å forhandle og komme med juridisk bindende garantier fra USA og deres allierte angående vår sikkerhet, vil Russland være tvunget til å svare, også med militærtekniske tiltak, skriver det russiske utenriksdepartementet.

Russland gjentar også at de ikke har planer om å angripe Ukraina.

– Det finnes ingen «russisk invasjon» av Ukraina, slik USA og deres allierte har sagt offisielt siden sist høst, og det er heller ingen planer om det, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

USAs ambassadør i Moskva, John Sullivan, mottok brevet fra Kreml torsdag ettermiddag, sier en amerikansk tjenestemann. Russerne hadde varslet at de i løpet av dagen ville svare på USA og Natos forslag knyttet til Ukraina-krisen og sikkerhetssituasjonen i Europa.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt et svar, sier tjenestemannen, som ikke ønsker å bli navngitt, til nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Flere nyheter: