Menu
Helsepersonell sto fredag klare på jernbanestasjonen i Moskva for å undersøke passasjerer som kom med tog fra Beijing. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix

Russland innfører visum for turister fra Kina

Turister fra Kina skal ikke lenger få reise visumfritt til Russland, og det vil ikke bli gitt nye arbeidsvisum til kinesere, opplyser russiske myndigheter.

Av NTB | 01.02.2020 20:46:21

Økonomi og næringsliv: I ordren som ble publisert på regjeringens nettsider lørdag, heter det at tiltaket innføres av hensyn til «landets trygghet, for å beskytte folkehelsen og for å hindre spredningen av det nye coronaviruset».

Tidligere denne uka bestemte Moskva at Russlands landgrense med nabolandet skulle stenges. Russland bekreftet det første tilfellet av Wuhan-smitte fredag.

Lørdag innførte Australia innreiseforbud for utlendinger som har vært i Kina i løpet av de siste to ukene. Forbudet er nærmest identisk med tiltaket som USA varslet få timer tidligere.

Fra søndag iverksetter USA et innreiseforbud for personer som har vært i Kina i løpet av de siste 14 dagene, med unntak for amerikanske borgere, deres nærmeste familie og personer med permanent opphold i USA.

De samme unntakene gjelder i Australia.

(©NTB)

Flere nyheter: