reklame for Sheiken Bowling
Menu
President Vladimir Putins talsmann Dimitrij Peskov sier at Russland på det nåværende tidspunkt ikke ser noe behov for å intervenere i Hviterussland. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Russland: Ikke aktuelt å bistå Lukasjenko nå

Russland ser på det nåværende tidspunkt ingen grunn til å bistå Hviterusslands ledelse, verken militært eller på annet vis, sier en talsmann for Kreml.

Av NTB | 19.08.2020 16:38:10

Politikk: Russland har med henvisning til en militær samarbeidsavtale tidligere antydet at det kan bli aktuelt å intervenere i nabolandet, der president Aleksandr Lukasjenko er i hardt vært.

Lukasjenko vant ifølge offisielle tall valget 9. august med over 80 prosent av stemmene, til sterke protester fra opposisjonen som anklager ham for valgfusk.

Sikkerhetsstyrkene slo hardt ned og fengslet over 7.000 demonstranter, til protester fra blant andre EU, som har varslet sanksjoner mot landet.

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov anklaget onsdag andre land for å blande seg inn i Hviterusslands indre anliggender og kalte dette uakseptabelt.

Peskov understreket samtidig at Russland på det nåværende tidspunkt ikke ser noen grunn til å intervenere, verken militært eller på annet vis.

– Når det gjelder sikkerhetsavtalen og unionsavtalen så stemmer det at begge parter har visse forpliktelser, men det foreligger på det nåværende tidspunkt ikke noe behov, sa Peskov, ifølge Reuters.

– Ledelsen i Hviterussland ser heller ikke noe behov for dette, la han til.

(©NTB)

Flere nyheter: