Menu
Russlands Twitter-brukere kan forvente seg en tregere opplevelse. Russiske myndigheter planlegger å senke hastighetene til plattformen som følge av ulovlig innhold. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Russland hindrer tilgangen til Twitter

Russland vil senke hastigheten på Twitter-tilgangen som følge av at selskapet ikke tar ned «ulovlig innhold», opplyser myndighetene.

Av NTB | 10.03.2021 10:53:03

Vitenskap og teknologi: Siden 2017 har Twitter mottatt 28.000 anmodninger om å fjerne lenker til overgrepsmateriale, informasjon om narkotikabruk og oppfordringer til barn om å ta sitt eget liv, skriver det russiske medietilsynet Roskomnadzor i en kunngjøring onsdag.

Medietilsynet advarer også om at Twitter kan bli blokkert dersom plattformen fortsetter å bryte loven.

Russland har de siste årene økt kontrollen over innbyggernes internettilgang. Myndighetene sier målet er å hindre ekstremisme og terrorisme og beskytte barn fra skadelig materiale. Russland har allerede begrenset tilgangen til flere nettsteder som ikke har samarbeidet, blant annet Dailymotion og Linkedin.

I 2019 innførte landet også en ny lov med mål om å utvikle et eget nasjonalt internett. Kritikere mener dette kan begrense russeres tilgang til det globale «World Wide Web» og begrense ytringsfriheten.

(©NTB)

Flere nyheter: