Menu
President Vladimir Putin kaller hjem Russlands ambassadør i Washington for konsultasjoner, etter at president Joe Biden svarte bekreftende på et spørsmål om han mener at Putin er en «drapsmann». Foto: AP / NTB

Russland henter hjem USA-ambassadør

Russland har kalt hjem sin Washington-ambassadør for konsultasjoner, men russerne understreker at de ønsker å forhindre at forholdet til USA forverres.

Av NTB | 17.03.2021 19:09:19

Politikk: – Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, er invitert til å komme til Moskva for konsultasjoner. Målet er å analysere hva som bør gjøres og hvilken retning vi bør ta når det gjelder forholdet til USA, opplyser det russiske utenriksdepartementet onsdag.

Det skjer etter at USAs president Joe Biden sa at Russland vil måtte «betale en pris» for innblanding i valget i USA.

I et intervju med ABC News svarte Biden også bekreftende på et spørsmål om han mener Russlands president Vladimir Putin er en «drapsmann».

Amerikansk etterretning konkluderte denne uka i en rapport med at Putin hadde autorisert en operasjon for å påvirke det amerikanske presidentvalget i Bidens disfavør.

Russiske hackere gjorde imidlertid ikke noe vedvarende forsøk på å trenge inn i maskinene som ble benyttet under valgavviklingen, slik de har gjort under tidligere valg, konkluderte den samme rapporten.

Russland avviser anklagene.

(©NTB)

Flere nyheter: