reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johnny Jensen (til høyre) er glad Russland reagerer kraftig mot egne spillere etter kampfiksing. Foto: Vidar Ruud / NTB

Russland fikset EM-kamper i håndball: Avslørt av løgndetektor – risikerer sju års fengsel

Åtte russiske juniorlandslagsspillere i håndball er avslørt for kampfiksing under EM i sommer. Et av nederlagene kom mot Johnny Jensens norske gutter.

Av NTB | 06.10.2021 07:52:27

Sport: Russerne tapte sine fem første kamper i U19-mesterskapet, blant annet 24-29 mot Norge. Ryktene om gambling på egne kamper skjøt fart etter flere stortap.

Det russiske håndballforbundet tok grep og satte i gang en etterforskning. Det har medier i flere land meldt om.

Ved hjelp av blant annet løgndetektorer fikk forbundet fram innrømmelser. Sju spillere sa at de hadde spilt på utfall av egne EM-kamper via stråmenn og tjent gode penger.

Åtte mann risikerer fengsel opp til sju år om det russiske rettsvesenet dømmer dem. Spillerne er allerede utelukket fra idretten i lang tid, på det meste fem år.

– Først reagerte vi litt på de store tapene Russland hadde i kampene før mot oss. Jeg stusset litt over at russerne liksom ikke brydde seg om resultatet i kampen mot oss. De spilte ikke elendig, men det virket ikke som om utfallet hadde noe å si. Det er uvanlig å se, sier Johnny Jensen til NTB.

Den tidligere landslagsprofilen trente Norges lag sammen med Jan Thomas Lauritzen i mesterskapet der russerne tapte og tapte.

– Det er virkelig bra at russerne tar tak i dette og sender et signal, sier Jensen.

(©NTB)