reklame for Sheiken Bowling
Menu
Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad sa til FNs hovedforsamling mandag at Syria støtter Russlands «spesielle militæroperasjon» i Ukraina. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Russland får støtte av Syria i FN for Ukraina-krigen

Russland fikk sjelden støtte for Ukraina-krigen under FNs hovedforsamling mandag da Syrias utenriksminister gikk på talerstolen.

Av NTB | 26.09.2022 19:20:54

Politikk: – Syria gjentar sin holdning til Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina, og Russlands rett til å forsvare og sikre sitt eget territorium, sa Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad til FN.

Russland er nære allierte med Syrias president Bashar al-Assad og har bistått Assad-regimet i borgerkrigen i Syria siden 2015. Derfor har Syria i flere måneder stilt seg bak Russlands offensiv i Ukraina.

– Vi er overbevist om at Russland forsvarer ikke bare seg selv, men rettferdigheten og menneskehetens rett til å avvise hegemoni, sa al-Meqdad.

Siden krigen brøt ut i februar har Syria anerkjent de russisk-støttede utbryterregionene i Øst-Ukraina som selvstendige samt tilbudt seg å sende syriske styrker til Ukraina for å bistå russerne i krigen.