Menu
Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn ankommer retten i Washington i desember 2018. Arkivfoto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Russland-etterforskningen: Michael Flynn erkjenner seg ikke lenger skyldig

Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn vil trekke sin tilståelse i forbindelse med etterforskningen av russisk innblanding i presidentvalget.

Av NTB | 15.01.2020 11:09:49

Kriminalitet og rettsvesen: Flynns forsvarere mener påtalemyndigheten har brutt tilståelsesavtalen ved å forsøke å presse ham til å avgi en falsk forklaring. De skylder også på «myndighetenes hevngjerrighet» og mener de har sveket Flynn, heter det.

Snuoperasjonen skjer bare to uker før det er ventet at straffutmålingen i saken mot ham er klar. Nå er det opp til dommeren å bestemme om han kan endre sin tilståelseserklæring.

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse. Flynn samarbeidet med spesialetterforsker Robert Mueller og ble avhørt 19 ganger.

Tidligere har det amerikanske justisdepartementets synspunkt vært at Flynn ikke burde ilegges fengselsstraff fordi han samarbeidet med etterforskerne. Men de endret mening tidligere denne måneden.

Flynn satt bare 22 dager i jobben som Trumps sikkerhetsrådgiver.

(©NTB)

Flere nyheter: