reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Opposisjonspolitikeren og aktivisten Aleksej Navalny i en video som ble publisert 21. desember i forbindelse med hans egne undersøkelser av forgiftningen i august. Foto: Navalnyjs Instagram-konto via AP / NTB

Russland etterforsker Navalnyj for bedrageri

Russiske etterforskere sier de har startet en etterforskning av Aleksej Navalnyj, som de mener har stjålet millioner av rubler fra sine egne organisasjoner.

Av NTB | 29.12.2020 20:38:42

Politikk: Etterforskningskomiteen, som har ansvar for å etterforske grov kriminalitet i Russland, opplyste tirsdag at opposisjonslederen er mistenkt for å ha brukt 356 millioner rubler som ble gitt i gaver til hans egne organisasjoner, på personlig forbruk.

Beløpet tilsvarer over 40 millioner kroner.

Etterforskerne anklager Navalnyj for blant annet å ha brukt pengene på privat eiendom og ferier i utlandet.

Navalnyj er i Russland kjent som korrupsjonsjeger, for sin krasse kritikk av president Vladimir Putin og for å stå i spissen for en rekke demonstrasjoner mot myndighetene.

Han er også en kjent blogger og har publisert en rekke korrupsjonsanklager på sosiale medier.

I august ble han akutt syk under en flyging fra Sibir til Moskva. Flyet mellomlandet i byen Omsk slik at 44 -åringen kunne få behandling på sykehus, og to dager senere ble han evakuert til Berlin, der laboratorier påviste at han var blitt forgiftet med nervegiften novitsjok.

Navalnyj befinner seg fortsatt i utlandet, men sier han vil vende tilbake til Russland hvis det er mulig.

Han anklager den russiske sikkerhetstjenesten FSB for å ha utført forgiftningen, noe russiske myndigheter avviser.

(©NTB)

Flere nyheter: