Menu
Talskvinne Maria Zakharova for det russiske utenriksdepartementet bekrefter Odesa-angrepet. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP / NTB

Russland bekrefter angrep mot viktig havn i Odesa

Lørdag angrep Russland en viktig havn for eksport av korn i Odesa, bekrefter russiske myndigheter søndag. Angrepet skjedde dagen etter signering av kornavtale.

Av NTB | 24.07.2022 10:56:59

Økonomi og næringsliv: Talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, bekrefter Odesa-angrepet på Telegram søndag.

– Langdistanseraketter med høy presisjon skutt opp fra havet, ødela et forankret ukrainsk krigsskip og et våpenlager levert av USA til Kyiv-regimet, skrev det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Et annet anlegg som brukes til å reparere våpen, eid av det ukrainske forsvaret og en patruljebåt ble også ødelagt i angrepet, hevder Russland.

Påstandene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Russiske raketter traff lørdag en viktig havn for eksport av korn i Odesa. Byen Odesa ligger ut mot Svartehavet og spiller en viktig rolle i eksporten av korn.

Fredag undertegnet Ukraina og Russland en avtale om eksport av korn som blant annet innebærer at korneksporten gjenopptas fra tre ukrainske havner ved Svartehavet, og 22 millioner tonn ukrainsk korn kan sendes ut i verden.

Målet med avtalen er å dempe en global matkrise i kjølvannet av Russlands krig i Ukraina.

Både FN og representanter fra EU har fordømt angrepet.