Menu
IIHF-president René Fasel hilser på Hviterusslands president Aleksander Lukasjenko under et møte tidligere i måneden. Forholder er ikke like hjertelig etter at hviterusserne ble fratatt sin del av VM. Foto: Nikolai Petrov, BelTA via AP / NTB

Russland beklager VM-flyttingen fra Hviterussland

Russland liker ikke at Hviterussland har mistet sin del av ishockey-VM. Russiske myndigheter beklager det internasjonale ishockeyforbundets avgjørelse.

Av NTB | 19.01.2021 16:23:13

Sport: Mandag bestemte styret i IIHF at ingen av kampene i det kommende VM skal spilles i Hviterussland. De vil bli flyttet til et annet land. Latvia er den andre arrangøren.

– Vi må bare beklage at det blitt tatt en slik avgjørelse, sier Kreml-talsmannen Dmitrij Peskov til nyhetsbyrået Interfax.

Peskov sier også at Russland hele tiden har hatt et «konstruktivt forhold» til IIHF og vil fortsette med det.

VM-sluttspillet skal avvikles fra 21. mai til 6. juni. Norge skal spille sine kamper i Riga og møter Canada, Finland, Italia, Kasakhstan, Latvia, Tyskland og USA.

Avgjørelsen om å flytte VM ble tatt av hensyn til deltakernes sikkerhet som en følge av den politiske situasjonen i Hviterussland. Det har vært omfattende uroligheter i landet etter gjenvalget av den omstridte presidenten Aleksander Lukasjenko.

Den lokale arrangementskomiteen i Minsk har kalt IIHFs avgjørelse «grunnløs».

Flere av IIHFs sponsorer truet med å trekke sin støtte hvis ikke VM ble flyttet.

(©NTB)

Flere nyheter: