Menu
Russland mener det er bra at Tesla-gründer Elon Musk tenker på fredelige løsninger på krigen i Ukraina, men avviser forslaget hans, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Foto: Pontus Höök / NTB

Russland avviser Elon Musks foreslåtte fredsløsning

Kreml sier det er positivt at Tesla-gründer Elon Musk tenker på mulige løsninger på krigen i Ukraina, men avviser forslagene han la fram.

Av NTB | 05.10.2022 04:30:51

Politikk: – Det er positivt at noen som Elon Musk leter etter en fredelig vei ut av situasjonen, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov tirsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

– Men med tanke på å holde folkeavstemninger, så har innbyggerne allerede sagt sin mening. Her kan ingenting annet gjelde, la han til.

Svaret kom etter at Musk foreslo at Ukraina skulle bli nøytralt og at ukrainerne skal si fra seg den annekterte Krim-halvøya.

I tillegg foreslo han at det skal holdes FN-overvåkede folkeavstemninger om løsrivelse fra Ukraina i de fire russisk-okkuperte områdene av Ukraina som ble formelt annektert forrige uke, da etter det Russland hevder er legitime folkeavstemninger, men avstemningene blir internasjonalt betraktet som alt annet enn frie og rettferdige.

Forslaget ble møtt med raseri fra ukrainsk hold. Blant annet ba landets ambassadør til Tyskland Musk om å dra til helvete.