Menu
Ilja Jasjin fotografert i retten i Moskva 29. juni, da en domstol avviste anken hans over dommen han fikk dagen før. Den lød på drøyt to ukers fengsel, og etter planen skulle Jasjin bli løslatt onsdag. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB

Russland åpner straffesak mot opposisjonsaktivist

Russiske myndigheter har åpnet straffesak mot Ilja Jasjin, en av de siste kjente opposisjonspolitikerne som er igjen i landet, opplyser advokaten hans.

Av NTB | 12.07.2022 19:50:44

Kriminalitet og rettsvesen: Jasjin anklages for å ha spredt falsk informasjon om den russiske hæren, opplyser advokat Vadim Prokhorov på Facebook tirsdag kveld.

– Jeg fikk en oppringing fra en etterforsker – de er i ferd med å ransake hjemmet hans, sier advokaten.

I juni ble Jasjin dømt til 15 dagers fengsel. Grunnen skal være at han nektet å adlyde politiet, men Jasjin bestrider dette.

Han mener at han ble pågrepet av politiske årsaker, og at straffeforfølgelsen er et forsøk på å presse ham ut av Russland. Jasjin skulle etter planen løslates onsdag morgen.

Han har vært en fremtredende opposisjonspolitiker siden demonstrasjonene mot president Vladimir Putin i 2011. Jasjin er alliert med den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.