Menu
Russiske stridsvogner, som denne måneden har deltatt i en stor militærøvelse i Hviterussland (bildet), rullet i morgentimene torsdag over grensa til Ukraina. Foto: AP / NTB

Russiske stridsvogner rykker inn i Ukraina fra Hviterussland

Russiske stridsvogner rullet i morgentimene over grensa fra Hviterussland til Ukraina, og ukrainske grensevakter melder om skuddveksling.

Av NTB | 24.02.2022 08:30:19

Ifølge grensevaktene angrep russiske styrker stasjonert i Hviterussland grenseområdet med artilleri i morgentimene torsdag. Grensevaktene opplyser at de skjøt tilbake, men det er ikke meldt om drepte eller sårede på noen sider.

Den russiske forsvarsledelsen avviser meldingene og hevder at de ukrainske grensevaktene «ikke gjorde motstand» da russiske enheter krysset grensa.

Direktebilder fra grenseovergangen Senkivka, gjengitt av CNN, viser et stort antall russiske stridsvogner som ruller over grensa fra Hviterussland, der de denne måneden har deltatt i en stor militærøvelse.

Ukrainas hovedstad Kyiv ligger rundt 75 kilometer sør for grensa til Hviterussland.

Ukrainske grensevakter melder også at russiske styrker rykker over grensa fra Krim-halvøya, som ble annektert av Russland i 2014.

– Grenseenheter og kontrollposter blir angrepet med artilleri og håndvåpen, heter det i en uttalelse fra de ukrainske grensestyrkene.

– Det er også registrert fiendtlige sabotasje- og rekognoseringsgrupper, legges det til.

Flere nyheter: