Menu
De russiske soldatene Aleksandr Ivanov (til høyre) og Aleksandr Bobykin møtte i retten i Kotelva i Ukraina torsdag. De er anklaget for krigsforbrytelser, og risikerer tolv års fengsel. Begge har erkjent straffskyld. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Russiske soldater møtte i ny krigsforbryterrettssak

To russiske soldater som anklages for krigsforbrytelser i Ukraina, møtte torsdag i et andre rettsmøte i Kotelva nordøst i landet.

Av NTB | 27.05.2022 04:31:00

Kriminalitet og rettsvesen: De to, Aleksandr Ivanov og Aleksandr Bobykin, er tiltalt for med overlegg å ha rettet rakettangrep mot sivile bygg. Begge har erkjent straffskyld.

Om de blir dømt, kan de måtte sone opptil tolv år i fengsel. Advokaten deres har bedt om åtte års soningstid, og sagt at de kun fulgte ordre.

– Jeg innrømmer det jeg gjorde. Jeg angrer handlingene styrkene våre har utført, jeg tror at i framtida vil krigen ta slutt og at freden vi alle venter for, vil komme, svarte Bobykin da han ble spurt om han ville si noe i slutten av rettsmøtet.

Ivanov sa ingenting. Neste rettsmøte i saken er 31. mai.

Fra før er den russiske soldaten Vadim Sjisjimarin dømt til livstid for å ha drept en sivil mann i Ukraina. Sjisjimarin har erkjent å ha drept mannen, men sa også at han skjøt etter ordre fra en overordnet. Dommen er anket.