Menu
Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissøren Klim Sjipenko (i midten) er tilbake på jorda, etter å ha spilt inn scener til en ny film om bord i Den internasjonale romstasjonen (ISS). Til høyre kosmonauten Oleg Novitskij. Foto: Roskosmos / AP / NTB

Russiske romfarere tilbake på jorda

Tre russiske romfarere er trygt tilbake på jorda etter å ha gjort opptak til en film om bord i den internasjonale romstasjonen (ISS).

Av NTB | 17.10.2021 08:07:20

Kultur og underholdning: Sojuz-fartøyet landet i Kasakhstan natt til søndag norsk tid, med en russisk skuespiller, regissør og kosmonaut om bord.

Julia Peresild og Klim Sjipenko har under oppholdet på ISS spilt inn scener til den første filmen som skal lages i verdensrommet.

Sju andre kosmonauter og astronauter, som fortsatt befinner seg om bord i ISS, har vært statister under innspillingen av filmen «Utfordringen».

Filmen handler om en lege, Peresild, som i all hast blir sendt til romstasjonen for å redde en kosmonaut som trenger akutt behandling. Den rollen spilles av den erfarne kosmonauten Oleg Novitskij, som også returnerte til jorda natt til søndag.

Dersom alt går etter planen, og den russiske filmen ser dagens lys, vil det være en fjær i hatten over amerikansk filmindustri.

Hollywood-stjernen Tom Cruise planlegger også å spille inn en film om bord i ISS, i samarbeid med Nasa og Elon Musks SpaceX.

(©NTB)

Flere nyheter: