Menu
Russere kan spise på restauranter i landet uten å være vaksinert, ha hatt korona eller framlegge en negativ PCR-test fra og med mandag til tross for høye smittetall. Foto. Pavel Golovkin / AP / NTB

Russiske restaurantregler mykes opp til tross for høye smittetall

Helsemyndighetene melder om 799 koronadødsfall det siste døgnet i Russland. Tallet er rekordhøyt, men mandag fjernes koronakrav til landets restauranter.

Av NTB | 16.07.2021 20:09:55

Medisin og helse: Det ble fredag også meldt om 25.704 nye smittetilfeller. Dette tallet har økt fra rundt 9.000 i begynnelsen av juni til over 25.000 i forrige uke.

Helsemyndighetene forklarer økningen med rask spredning av deltavarianten og treg vaksinering. Tirsdag denne uken ble det opplyst at bare 19,5 prosent av Russlands befolkning på 146 millioner mennesker har fått minst én dose.

Til tross for det rekordhøye antallet koronadødsfall har russiske myndigheter fredag bestemt å droppe kravet om at restauranter kun kan ta imot kunder som er koronavaksinerte, har hatt covid-19 eller kan framlegge en negativ test.

Begrunnelsen er et ønske om å hjelpe restaurantene som siden slutten av juni har vært pålagt disse reglene, og som gjennom pandemien har slitt med å få endene til å møtes.

Endringene trer i kraft mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: