Menu
Russiske Nikita Mazepin kan kjøre videre for Haas-laget i Formel 1 etter tirsdagens styreavgjørelse fra FIA. Foto: Joan Monfort, AP / NTB

Russiske racerførere stoppes ikke – klarsignal for Mazepin i Formel 1

Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) besluttet tirsdag å la russiske og hviterussiske racerførere delta internasjonalt som «nøytrale».

Av NTB | 01.03.2022 22:05:56

Sport: Forbundets president Mohammed ben Sulayem sa etter et ekstraordinært styremøte at FIA fordømmer Russlands invasjon i Ukraina, men man sluttet seg ikke til forbundene som har bannlyst russere og hviterussere.

FIA besluttet at Russland og Hviterussland ikke får delta i lagkonkurranser, men førere fra landene får delta i motorsport på høyeste nivå så lenge de gjør det uten nasjonssymboler. Det vil heller ikke bli spilt nasjonalsang for dem.

Avgjørelsen betyr at 22-årige Nikita Mazepin kan fortsette som Formel 1-fører for Haas-laget. Hans far Dmitrij er en stor økonomisk bidragsyter til stallen gjennom sitt firma. Han er også en nær støttespiller for Russlands president Vladimir Putin.

Haas tok bort reklamen for Uralkali siste dag av testkjøringen i Barcelona forrige uke, men teamsjef Günther Steiner sa da at Mazepins status var uklar.

FIA bekreftet at årets utgave av Russlands Grand Prix i Formel 1 er avlyst, slik Formel 1 meldte tidligere.

(©NTB)