Menu
Russiske håndballspillere utestenges av Det internasjonale håndballforbundet (IHF). Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Russiske og hviterussiske spillere utestenges fra internasjonal håndball

Det internasjonale håndballforbundet har besluttet å utestenge alle russiske lag, ledere og dommere fra alle sine aktiviteter på ubestemt tid.

Av NTB | 07.03.2022 17:50:34

Sport: Grepet tas som en konsekvens av krigshandlingene i Ukraina. Det internasjonale forbundet opplyser om beslutningen i en pressemelding mandag.

Som en konsekvens vil Russland ikke få delta i U20-VM og U18-VM for kvinner. Ei heller er det aktuelt å gi landet muligheten til å være med i sommerens verdensmesterskap i sandhåndball for menn.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) henviser til at utestengelsen er i harmoni med de anbefalinger som har kommet fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) og tidligere beslutninger tatt av Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Videre heter det at ytterligere info rundt konsekvenser av utestengelsen vil komme etter hvert.

IHF skriver at det har stor tro på å «bygge en fredelig og bedre verden gjennom idrett og det olympiske idealet».

Den internasjonale olympiske komité (IOC) anbefalte nylig at Russland og Hviterussland utestenges fra alle internasjonale idrettskonkurranser. Det samme har vært holdningen til flere andre toneangvende idrettsaktører.

Det europeiske håndballforbundet har utestengt alle russiske og hviterussiske lag og spillere. Den beslutningen fikk blant annet konsekvenser for norske lag i de ulike europacupene.

Nærbø var trukket mot hviterussiske SKA Minsk i sin kvartfinale i europacupen. Nå er det klart at den norske klubben går videre til semifinale på walkover, all den tid Minsk-laget ikke får delta videre i turneringen.

(©NTB)