Menu
De tre russiske kosmonautene Sergeij Korsakov (t.v.), Oleg Artemjev (i midten) og Denis Matvejev (t.h.) på vei til raketten som fredag tok dem med til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: Roskosmos / AP / NTB

Russiske kosmonauter framme ved ISS

Tre russiske kosmonauter ankom fredag Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter å ha blitt skutt opp fra romfartssenteret i Bajkonur i Kasakhstan.

Av NTB | 18.03.2022 21:19:33

Politikk: Romfartsveteranen Oleg Artemjev forlot jorda sammen med ferskingene Denis Matvejev and Sergeij Korsakov fredag ettermiddag, viste en direktesending fra Nasa. Turen til romstasjonen tok tre timer, og framme ved ISS ble de møtt av et mannskap på to russere, fire amerikanere og én tysker.

Oppskytingen skjedde i en tid der Russlands invasjon av nabolandet Ukraina har ført til at forholdet mellom Moskva og Vesten er det verste siden sovjettiden. Mens konfliktnivået har økt siden Russlands annektering av Krim i 2014, har samarbeidet fortsatt i verdensrommet.

ISS er et samarbeid mellom USA, Canada, Japan, europeiske Esa og Russland. Torsdag besluttet Esa å legge sitt samarbeid med Russland om Mars-forskning på is som følge av krigen.

(©NTB)

Flere nyheter: