Menu
Russlands president Vladimir Putin tar på VM-pokalen etter finalen mellom Frankrike og Kroatia i Moskva i 2018. Her er han sammen med Fifa-president Gianni Infantino. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Russiske klubber tar opp mot kampen mot Uefa

Russland er utestengt fra neste sesongs europacuper i fotball. Fire klubber anker avgjørelsen inn til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Av NTB | 13.05.2022 20:15:56

Kriminalitet og rettsvesen: Zenit St. Petersburg, Dinamo Moskva, Sotsji og CSKA Moskva går sammen i et forsøk på å få omgjort Uefas vedtak. Det europeiske fotballforbundet besluttet tidligere i måneden å videreføre sine sanksjoner som følge av den russiske krigføringen i Ukraina.

«Vi håper at idrettens prinsipper blir opprettholdt», står det i en uttalelse fra CSKA, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Uefas utestengelse rammer både russiske landslag og klubber. Kvinnelandslaget får ikke delta i sommerens EM-sluttspill, og herrelaget blir nektet spill i nasjonsligaen og påføres et tvangsnedrykk.

På klubbnivå blir ingen russiske lag å se i Champions League, europaligaen eller conferenceligaen. Det er den nye virkeligheten for fotballen i Russland inntil CAS eventuelt gir de russiske klubbene medhold i ankeprosessen.

(©NTB)