Menu
Denis Spitsov er ute av VM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Gullhåpet brakk hånda

Denis Spitsov var et av Russlands fremste håp på 15-kilometeren i fri teknikk i ski-VM onsdag. Nå er både han og Sergej Ustjugov ute av mesterskapet.

Av NTB | 01.03.2021 22:23:08

Sport: Det gir blant annet russisk kjempetrøbbel foran VM-stafetten i langrenn senere denne uken.

I en melding fra det russiske skiforbundets pressetjeneste mandag opplyses det av Spitsov har pådratt seg et brudd i hånda, melder blant andre russiske Sport og Dagbladet.

I tillegg bekrefter trener Markus Cramer overfor NRK at Sergej Ustjugov har bestemt seg for å reise hjem etter å ha pådratt seg en lårskade i forrige uke.

Det er sportslig tunge tilbakeslag for russerne. 24 år gamle Spitsov ble nummer tre i Tour de Ski denne sesongen. Han hadde blant annet beste tid på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme.

På 15-kilometeren i fri teknikk i Toblach 5. januar, samme distanse som det skal kjempes om VM-medaljer på onsdag, ble han nummer to.

I meldingen fra det russiske laget mandag framgår det at Spitsov falt på trening i VM-byen Oberstdorf mandag. I etterkant ble det tatt røntgenbilder, og de avslørte et brudd i hånda.

Umiddelbart skal det ha blitt avholdt samtaler mellom det russiske medisinske støtteapparatet og ekspertise i hjemlandet. Konklusjonen på de ble angivelig at Spitsov returnerer til Russland i løpet av kort tid.

Rehabiliteringstiden for 24-åringens skade oppgis å være på rundt seks uker.

(©NTB)

Flere nyheter: