reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Den russiske tråleren skal ha seilet i over to døgn med død person om bord. Foto: Marit Hommedal / NTB

Russisk tråler seilte i over to døgn med død person om bord

I to døgn seilte den russiske tråleren med en død person om bord og covid-19-smitte blant mannskapet, før det la til kai i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

Av NTB | 22.12.2020 16:38:19

Medisin og helse: Fredag 27. november la fiskebåten med 35 personer i mannskap fra kai i Kirkenes, og den skal ha vært på fiske siden da, skriver BT.

Båten befant seg i britisk farvann da kapteinen ba om hjelp på grunn av situasjonen om bord. Redningstjenesten på Færøyene varslet Hovedredningssentralen i Sør-Norge, siden båten var på vei mot Ålesund.

Politiet ble varslet tidlig fredag morgen, og først søndag ettermiddag la tråleren til kai i Bergen. 18 av mannskapet er bekreftet smittet med covid-19. De holdes nå isolert om bord på båten. Resten av mannskapet holdes i karantene på land.

Båten overvåkes av havnevakten og med kamera.

– De har nok hatt det ganske krevende om bord på grunn av smitten. Det er det som gjør saken spesiell. Utover det ser vi ikke noen grunn til at det skal føres tilsyn. Det er mange skip langs kysten som har en eller flere smittede om bord, sier Havnedirektør i Bergen Havn, Johnny Breivik.

Det er ikke bekreftet at dødsårsaken til den omkomne var korona.

(©NTB)

Flere nyheter: