reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tarjei Bø ble beste norske på VM-sprinten med sin fjerdeplass. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Russisk suksess på VM-sprinten – mange kritiske til vinneren Loginov

Alexander Loginov sikret russisk VM-gull på sprinten i Anterselva. Flere av konkurrentene var kritiske til den tidligere dopingtatte utøverens deltakelse.

Av NTB | 15.02.2020 16:16:39

Sport: Tarjei Bø skjøt to fulle hus i Anterselva, men i sporet var det en russer og to franskmenn som var raskere. Loginov sikret VM-gullet på sprinten foran Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade. Tarjei Bø ble nummer fire, mens lillebror Johannes Thingnes Bø tok femteplassen.

Den russiske VM-vinneren er tidligere tatt for doping. I et intervju med NRK etter løpet sa Tarjei Bø følgende:

– Han fortjener ikke å være her.

Bø synes det var tøft å bli skjøvet ned fra pallen av en tidligere dopingtatt utøver, og han var langt fra den eneste som uttalte seg kritisk om Loginov.

– Det er kjedelig, men jeg gikk med det jeg hadde. Jeg går alltid ut i hundre og håper at det skal gå, sa Thingnes Bø til NRK.

På første, liggende skyting ble det én bom på 26-åringen. Dermed var han noen sekunder bak blant andre Loginov, Fourcade og storebror Tarjei Bø ut fra standplass.

Maillet bommet én gang, som Thingnes Bø, men leverte virkelig i sporet. Bare Loginov klarte å matche franskmannen, og de franske skiskytterne kunne til slutt juble for både sølv og bronse.

– Han skjønner vel at det ikke er gratulasjoner han skal få, men heller litt tøffere spørsmål, sa Tarjei Bø om russerens flukt fra pressen.

Johannes Dale gikk inn til 23.-plass i Anterselva, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 33 og Erlend Bjøntegaard nummer 35. Det betyr at alle de norske får gå jaktstart.

Thingnes Bø åpnet voldsomt hardt på den 10 kilometer lange sprinten, og NRKs kommentatorer var litt bekymret for om det skulle holde helt inn. Det gjorde det heller ikke.

På andre, stående skyting gikk de fem blinkene ned på bare få sekunder, og dermed luktet det medalje av Thingnes Bø. Noen startnummer bak han var det imidlertid en russer, to franskmenn og en storebror som både skjøt godt og gikk fort i løypa.

Bronsevinner Fourcade ønsket ikke å kommentere russerens VM-gull, og VM-vinneren selv gikk forbi alt av internasjonal presse rett etter løpet.

(©NTB)

Flere nyheter: