Menu
Johannes Thingnes Bø ble nummer fem på VM-sprinten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Russisk suksess på VM-sprinten – Bø-brødrene tok fjerde- og femteplassen

Aleksandr Loginov sikret russisk VM-gull på sprinten i Anterselva, mens Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade sørget for sølv og bronse til Frankrike.

Av NTB | 15.02.2020 16:01:09

Sport: Tarjei Bø skjøt to fulle hus i Anterselva, men i sporet var det en russer og to franskmenn som var raskere. Aleksandr Loginov sikret VM-gullet på sprinten foran franskmennene Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade. Bø ble nummer fire, mens lillebror Johannes Thingnes Bø tok femteplassen.

Den russiske VM-vinneren er tidligere tatt for doping. I et intervju med NRK etter løpet sa Bø følgende:

– Han fortjener ikke å være her.

Bø synes det var tøft å bli skjøvet ned fra pallen av en tidligere dopingtatt utøver.

– Det er kjedelig, men jeg gikk med det jeg hadde. Jeg går alltid ut i hundre og håper at det skal gå, sa Thingnes Bø til NRK.

På første, liggende skyting ble det én bom på 26-åringen. Dermed var han noen sekunder bak blant andre Loginov, Fourcade og storebror Tarjei Bø ut fra standplass.

Fillon Maillet bommet én gang, som Thingnes Bø, men leverte virkelig i sporet. Bare Loginov klarte å matche franskmannen, og de franske skiskytterne kunne til slutt juble for både sølv og bronse.

Bronsevinner Fourcade ønsket ikke å kommentere russerens VM-gull.

Thingnes Bø åpnet voldsomt hardt på den 10 kilometer lange sprinten, og NRKs kommentatorer var litt bekymret for om det skulle holde helt inn. Det gjorde det heller ikke.

På andre, stående skyting gikk de fem blinkene ned på bare få sekunder og dermed luktet det medalje av Thingnes Bø. Noen startnummer bak han var det imidlertid en russer, to franskmenn og en storebror som både skjøt godt og gikk fort i løypa.

(©NTB)

Flere nyheter: