Menu
Det var proppfullt inne på Luzjniki stadion da russiske OL-helter ble hyllet før Vladimir Putins tale. Foto: Jevgenij Bijatov / Sputnik / AP / NTB

Russisk stjernesvømmer mister sponsor etter Putin-støtte

Den russiske svømmeren Jevgenij Rylov (25) har mistet sin sponsor Speedo etter at han deltok på et arrangement i Russland sist uke.

Av NTB | 22.03.2022 08:19:30

Krig og konflikter: På Luzjniki stadion ble russiske OL-helter hyllet på scenen før Russlands president Vladimir Putin talte til folket.

Speedo bekrefter at sponsoratet med Rylov er sagt opp, ifølge nettstedet insidethegames.

– Vi fordømmer krigen i Ukraina på det kraftigste, og vi står side om side med det ukrainske folk, våre atleter og våre lagkamerater som er berørt av konflikten, sier Speedo i en uttalelse.

På bildene fra seansen i Moskva kunne man se at nær alle av utøverne stilte opp med bokstaven «Z» på ytterjakka. Rylov var en av dem. Det er symbolet Russland har brukt i forbindelse med invasjonen og krigføringen i Ukraina.

Rylov vant to gull og ett sølv under Tokyo-OL. Han har flere VM-gull på CV-en.

Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) har uttrykket stor skuffelse over Rylovs deltakelse til magasinet Swimswam. Fina har foreløpig ikke villet utestenge russiske og hviterussiske utøvere fra sommerens VM, men la dem konkurrere under nøytralt flagg. Flere land, inkludert Norge, truer med boikott om det blir tilfelle.

(©NTB)

Flere nyheter: