Menu
Skuespilleren Julia Peresild (til venstre), regissøren Klim Sjipenko (til høyre) og kosmonaut Anton Sjkaplerov under en pressekonferanse mandag. Tirsdag skal de tre reise til Den internasjonale romstasjonen, der det skal spilles inn scener til en film. Foto: Roskosmos / AP / NTB

Russisk skuespiller og regissør til romstasjonen

For første gang i historien reiser en skuespiller og en regissør til verdensrommet for å lage film. Oppskytningen skal skje tirsdag.

Av NTB | 05.10.2021 07:52:40

Vitenskap og teknologi: Russland har en rik romfartshistorie og var blant annet først ute med å sende et menneske i jordbane. Går alt etter planen, blir landet også først ut med å sende et filmteam ut i verdensrommet.

Skuespilleren Julia Peresild og regissøren Klim Sjipenko er klare til oppskyting tirsdag, sammen med veteranen Anton Sjkaplerov. Teamet skal til Den internasjonale romstasjonen (ISS), og etter tolv dager på stasjonen skal Peresild og Sjipenko vende tilbake til jorda sammen med en annen russisk kosmonaut.

Planen er å spille inn scener til en ny film med tittelen «Utfordringen», som handler om en kirurg som sendes til verdensrommet for å redde et mannskapsmedlem som blir akutt hjertesyk.

(©NTB)

Flere nyheter: