reklame for Sheiken Bowling
Menu
Skuespilleren Julia Peresild (til venstre), regissøren Klim Sjipenko (til høyre) og kosmonaut Anton Sjkaplerov under en pressekonferanse mandag. Tirsdag skal de tre reise til Den internasjonale romstasjonen, der det skal spilles inn scener til en film. Foto: Roskosmos / AP / NTB

Russisk skuespiller og regissør på vei til romstasjonen

For første gang i historien er en skuespiller og en regissør på vei ut i verdensrommet for å lage film.

Av NTB | 05.10.2021 11:22:20

Vitenskap og teknologi: Russland har en rik romfartshistorie og var blant annet først ute med å sende et menneske i jordbane. Nå er landet også blitt først ut med å sende et filmteam ut i verdensrommet.

Raketten med skuespilleren Julia Peresild, regissøren Klim Sjipenko og kosmonautveteranen Anton Sjkaplerov tok av fra den russiske Bajkonur-basen i Kasakhstan tirsdag. Oppskytingen skjedde klokken 8.55 lokal tid, som planlagt.

Teamet skal til Den internasjonale romstasjonen (ISS), og etter tolv dager på stasjonen skal Peresild og Sjipenko vende tilbake til jorda sammen med en annen russisk kosmonaut.

Planen er å spille inn scener til en ny film med tittelen «Utfordringen», som handler om en kirurg som sendes til verdensrommet for å redde et mannskapsmedlem som blir akutt hjertesyk.

(©NTB)

Flere nyheter: