reklame for smiaa
Menu
ARKIVBILDE/MONTASJE: Equinor / Radio Haugaland

– Russisk rullet med oljearbeidsplasser

FrP-nestleder Sylvi Listhaug mener det er utopisk å tro at dagens oljearbeidsplasser kan erstattes av grønn industri. Nå frykter hun at «grønn» retorikk skal ende med høy arbeidsledighet på Stord.

Av Egil M Solberg | 22.05.2020 07:46:27

Politikk: Onsdag tok Sylvi Listhaug turen til Stord og Sunnhordland for et møte med direkte og indirekte berørte parter av en verfts- og leverandørindustri som Frp frykter skal gå over ende – dersom regjeringens foreslåtte oljeskatteregime blir stående.

Hadia Tajik (Ap) legger nye klimakrav på bordet i forhandlingene om oljeskatt. Hun mener grønne industrier må få minst like attraktive ordninger.

Listhaug mener Hadia Tajik er virkelighetsfjern og spiller russisk rullet med arbeidsplassene til folk på Stord når hun vil nå vil strupe nødvendige tiltak for å få fart på industrien i denne krisen.

– Det som er konsekvensen for Stord dersom Stortinget tar feil avgjørelse og investeringene blir borte, er at det blir massearbeidsledighet her på Stord, sier Listhaug til NTB.

– Slutt med politiske floskler, innse realitetene og redd tusenvis av arbeidsplasser. Lokalsamfunn kan miste livskraften sin om disse hjørnesteinsbedriftene går over ende. Stord kommune, innbyggerne og det lokale næringslivet er helt avhengig av denne næringen. Ringvirkningene er enorme, sier hun til Aftenbladet.

Flere nyheter: