Menu
Varetektsfengslingen av den amerikanske basketballstjernen Brittney Griner i Russland ble tirsdag forlenget til 2. juli. Arkivfoto: Rick Scuteri, AP / NTB

Russisk rett forlenget varetekt av WBNA-stjerne

Den amerikanske basketballspilleren Brittney Griner må fortsatt sitte varetektsfengslet i Russland. Fengslingen ble tirsdag forlenget til 2. juli.

Av NTB | 14.06.2022 22:00:56

Kriminalitet og rettsvesen: WNBA-stjernen ble pågrepet på flyplassen i Moskva 17. februar, etter at tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina.

Amerikanske myndigheter har beskrevet fengslingen av 31-åringen som «urettmessig» og mener at hun må settes fri. Retten i Khimki utenfor Moskva var ikke enig.

– Vår holdning er veldig klar. Brittney Griner bør ikke holdes fengslet en dag lenger, sa en talsmann for USAs utenriksdepartement i Washington etter tirsdagens rettsavgjørelse.

Griner regnes som en av verdens beste kvinnelige basketballspillere. Hun har to OL-gull for USA og en WNBA-tittel med Phoenix Mercury. De siste sju årene har hun spilt i Russland mens det er vinterpause i den amerikanske proffligaen.

Griner er siktet for smugling av en betydelig mengde av et narkotisk stoff, noe som kan straffes med inntil ti års fengsel.

(©NTB)

Flere nyheter: