reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den russiske popstjernen Alla Pugatsjeva, her sammen med president Vladimir Putin i 2014, kommer søndag med hard kritikk av Putin og krever at han stanser krigføringen i Ukraina. Arkivfoto: AP / NTB

Russisk popdiva kritiserer Putin

Alla Pugatsjeva, dronningen av russisk popmusikk, fordømmer president Vladimir Putin for hans krigføring i Ukraina og sier han gjør Russland til en pariastat.

Av NTB | 18.09.2022 21:30:50

Politikk: Pugatsjeva er ingen hvem som helst, men har vært en av Russlands største stjerner siden 1970-tallet. Søndag langet hun ut mot Putin og hans «spesialoperasjon».

– Det er drap på våre gutter for illusoriske mål som gjør vårt land til en pariastat og gjør livet vanskelig for våre borgere, skriver hun i sosiale medier.

Hun krever også å bli stemplet som «utenlandsk agent» etter at russiske myndigheter nylig ga det stempelet til Pugatsjevas mann, TV-kjendisen og komikeren Maxim Galkin. som også har kritisert Putin.

Betegnelsen «utenlandsk agent» innebærer at man underlegges en rekke innskrenkninger og arbeidskrevende prosedyrer.

Å komme med slik kritikk som Pugatsjeva har gjort, er sjelden kost i Russland i disse dager, der folk risikerer opp til 15 år i fengsel for å protestere mot krigen.