Menu
Ukrainske soldater som ble evakuert ut av stålverket Azovstal i den krigsherjede havnebyen Mariupol i mai. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass er mer enn 1.000 ukrainske og utenlandske krigsfanger fra Mariupol deportert til Russland, der de skal stilles for retten. Foto: Aleksej Aleksandrov / AP / NTB

Russisk nyhetsbyrå: Minst 1.000 krigsfanger deportert til Russland

Mer enn 1.000 ukrainske og utenlandske krigsfanger tatt av russiske styrker ved stålverket i Mariupol skal være fraktet til Russland, der de stilles for retten.

Av NTB | 08.06.2022 01:45:52

Politikk: Det meldte det statlige russiske nyhetsbyrået Tass, som skriver at det er snakk om rundt 100 utenlandske «leiesoldater». De ble tatt da soldatene som hadde forskanset seg ved Azovstal-verket i ukevis overga seg.

Videre skriver Tass at flere ukrainske krigsfanger snart blir deportert fra Mariupol til Russland.

Det var minst 2.400 soldater som til slutt overga seg i mai. Ukraina har uttrykt bekymring for at de kan bli torturert eller drept av russerne.

Azov-bataljonen, som kjempet i Mariupol, anklages for å ha høyreekstreme elementer og brukes aktivt i russisk propaganda for å stemple Ukraina som nazister. Bataljonen er innlemmet i landets nasjonalgarde, men utgjør en liten del av Ukrainas væpnede styrker.