Menu
Kasper Stadaas ble nest best i Marcialonga søndag. Her er han fra et verdenscuprenn i Ruka i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

Russisk maktdemonstrasjon i Marcialonga – Stadaas nummer to

Ermil Vokujev stakk tidlig og gikk inn til Marcialonga-triumf i Ski Classics søndag. Russeren vant klart foran toer Kasper Stadaas.

Av NTB | 30.01.2022 11:05:28

Sport: Det ble aldri en spennende seierskamp på den klassiske 70-kilometeren fra Moena til Cavalese i Nord-Italia. Vokujev rykket og skaffet seg tidlig en luke på vel ett minutt.

Ingen greide å svare på russerens sololøp. 29-åringen slo Stadaas med 45 sekunder. Målfoto ble brukt for å kåre de to siste pallplassene, og der kom Russland-profilen Maxim Vylegzjanin akkurat til kort.

– Jeg følte meg helt vanvittig bra i siste halvdel av løpet. Da gikk jeg og var forbannet på at vi lot russeren gå. Jeg er litt skuffet over at vi som lag og de andre store lagene ikke tar mer ansvar når en så god løper som Vokujev går, sa Stadaas til NRK.

Andreas Nygaard og Tord Asle Gjerdalen ble nummer fire og fem. De var en del av spurten med Stadaas og Vylegzjanin.

– Man vil alltid kjempe om seieren, men å knekke Tord og Maxim på oppløpet var deilig, sa Stadaas.

– Han fikk ikke gå uforstyrret. Vi prøvde å kjøre hardt bak der, men han bare økte og økte. Det var ekstremt imponerende av ham å holde unna i nesten 70 kilometer. Det tror jeg vi aldri vil se igjen, sa Nygaard til NRK.

Norsk dominans har preget Marcialongas vinnerliste på herresiden det siste tiåret. En nordmann har stått øverst på pallen i åtte av de elleve siste rennene, men det er to år siden sist.

* 2021: Emil Persson, Sverige

* 2020: Tore Bjørseth Bardal, Norge

* 2019: Petter Eliassen, Norge

* 2018: Ilja Tsjernousov, Russland

* 2017: Tord Asle Gjerdalen, Norge.

Nygaard var ikke enig med Stadaas om at feltet ikke gjorde nok for å ta innpå Vokujev.

* 2022: Ermil Vokujev, Russland

(©NTB)

Flere nyheter: