Menu
Fifa får kritikk fra russisk hold etter at de valgte å forlenge ordningen der utenlandske spillere i den russiske toppdivisjonen i fotball kan midlertidig signere for andre klubber. Foto: Jonas Berge / NTB

Russisk fotball ut mot Fifa: – Holder ikke politikk utenfor sporten

Det russiske fotballforbundet og den russiske fotballigaen kritiserer Fifas beslutning om å la utenlandske spillere i Russland suspendere sine kontrakter.

Av NTB | 25.06.2022 13:16:00

Sport: Utenlandske spillere og trenere i den russiske toppdivisjonen i fotball har fått tillatelse av Fifa til å suspendere kontraktene sine med russiske klubber og signere låneavtaler med andre lag.

Ordningen ble tatt i bruk etter Russlands krigshandlinger i Ukraina og varte opprinnelig ut fotballsesongen som nylig ble avsluttet. Tirsdag ble ordningen forlenget fram til 30. juni 2023.

I en felles pressemelding retter Det russiske fotballforbundet (RFS) og den russiske toppserien i fotball kritikk mot Fifa, blant annet for å ikke opprettholde sitt eget prinsipp om å «holde politikk utenfor sporten», melder nyhetsbyrået DPA.

– Avgjørelsen undergraver fullstendig prinsippene om kontraktsmessig stabilitet og konkurransens integritet. Den erklærer åpent at spillere og trenere kan se bort fra sine kontraktsmessige forpliktelser, heter det i pressemeldingen.

Lars Olden Larsen, som har kontrakt med russiske Nizjnij Novgorod til sommeren 2025, har benyttet ordningen til å signere for Häcken.

(©NTB)

Flere nyheter: