fbpx
Menu
Dennis Christensen, som her viser en tegning i rettssalen, fikk ikke omgjort dommen på seks års fengsel. Foto: AP / NTB scanpix

Russisk fengselsdom mot dansk medlem av Jehovas vitner blir stående

Et dansk jehovas vitne fikk ikke omgjort dommen på seks års fengsel da en russisk ankedomstol behandlet saken hans torsdag.

Av NTB | 23.05.2019 18:34:55

Politikk: Siden våren 2017 har Jehovas vitner blitt betraktet som en ekstremistisk organisasjon i Russland. Det betyr at trossamfunnet står på samme liste som nynazister og terrorsympatisører.

Danske Dennis Christensen er gift med en russisk kvinne og har bodd i Russland i 16 år. I mai 2017 ble han varetektsfengslet etter å ha blitt pågrepet under en bibellesing i byen Orjol.

I februar i år ble han kjent skyldig i å ha deltatt i aktivitetene i en ekstremistorganisasjon og dømt til seks års fengsel. Torsdag ble altså dommen opprettholdt.

Christensen nekter seg skyldig i anklagene.

Ettersom han har sittet varetektsfengslet såpass lenge, vil han trolig være ute av fengselet om tre år, ifølge Amnesty International, som mener at dommen krenker menneskets rett til religionsfrihet.

Amnesty anser Christensen som en samvittighetsfange.

– Vi ser dette som politisk forfølgelse. Det er helt ekstremt hva som foregår i Russland nå, sa generalsekretær Trine Christensen i Amnesty Danmark etter at den første dommen falt i februar.

Nesten 200 medlemmer av Jehovas vitner risikerer å bli dømt for å ha tilhørt en ekstremistorganisasjon i Russland. 28 av dem sitter enten varetektsfengslet eller er i husarrest.

(©NTB)

Flere nyheter: