Menu
Russiske soldater vokter en kornsilo i den russiskokkuperte byen Melitopol. Okkupasjonsmyndighetene sier at 300.000 tonn korn er hentet inn i Melitopol-distriktet i Zaporizjzja. Foto: AP / NTB

Russerne skiper ut store mengder ukrainsk korn

Okkupasjonsadministrasjonen i det delvis okkuperte ukrainske fylket Zaporizjzja opplyser at de eksporterer betydelige mengder korn.

Av NTB | 16.07.2022 17:40:48

Økonomi og næringsliv: – Over 100 vogner er allerede skipet ut, og en ny kontrakt på 150.000 tonn er underskrevet av en kornhandler, meldte lederen for militæradministrasjonen Jevhen Balytskyj på Telegram lørdag.

Han sa ikke hvor kornet sendes, men den eneste muligheten for å sende korn med jernbane fra Zaporizjzja er til Krim eller Russland. En jernbanevogn kan ta 70 tonn.

Ukraina har lenge anklaget Russland for å stjele ukrainsk korn, noe Moskva benekter.

Balytskyj sier også at Russland planlegger å skipe ut 100.000 tonn korn fra havnebyen Berdjansk, som ble okkupert helt i begynnelsen av krigen.

Før krigen var Ukraina en av verdens største korneksportører. Ifølge ukrainske myndigheter befinner det seg 20 millioner tonn korn i landet som ikke kan eksporteres på grunn av den russiske blokaden av landets havner.