Menu
Paralympics blir arrangert med russiske og hviterussiske deltakere, men de får ikke representere sine land. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Russere og hviterussere får delta i Paralympics under nøytralt flagg

De nasjonale paralympiske komiteene fra Russland og Hviterussland får være med i Paralympics i Kina under det paralympiske flagget.

Av NTB | 02.03.2022 12:27:50

Krig og konflikter: Det avgjorde Den internasjonale paralympiske komité (IPC) onsdag. Utøverne fra Russland og Hviterussland får ikke være del av medaljeoversikten i lekene som starter fredag.

Bakgrunnen for at utøverne ikke får representere sine nasjoner, er Russland og Hviterusslands krigføring i Ukraina. IPC skal senere holde en ekstraordinær generalforsamling der det skal avgjøres om Russlands og Hviterusslands paralympiske komité skal kastes ut av organisasjonen.

IPC opplyser også at det ikke skal arrangeres noen konkurranser i Russland eller Hviterussland inntil videre.

Styret i den internasjonale komiteen fordømmer handlingene til regjeringene i Russland og Hviterussland og sier at bruddet på FN-resolusjonen ikke skal gå ustraffet hen.

Samtidig uttrykker IPC sin bekymring og sympati for den ukrainske befolkningen. Hele den ukrainske Paralympics-troppen landet onsdag trygt i Beijing.

(©NTB)