Menu
Daniil Medvedev og andre russere får delta i US Open i år, har USAs tennisforbund besluttet. Foto: Elise Amendola, AP / NTB

Russere og belarusere får delta i US Open

US Open kommer til å tillate russiske og belarusiske spillere å delta i årets turnering uten nasjonssymboler, opplyser direktøren i USAs tennisforbund.

Av NTB | 14.06.2022 19:46:13

Sport: Spillere fra Russland og Belarus får ikke delta i Wimbledon-turneringen i sommer, men etter et styremøte har USAs tennisforbund (USTA) kommet til at man ikke vil stenge noen ute fra US Open.

USTA-direktør Lew Sherr sier til nyhetsbyrået AP at styret konkluderte med at man ikke vil holde individuelle idrettsutøvere ansvarlige for deres lands myndigheters handlinger.

Selv om mange idretter har nektet russiske og belarusiske utøvere å konkurrere som følge av Russlands krigshandlinger i Ukraina, har tennisspillere fått delta i de fleste turneringer uten nasjonssymboler.

Arrangøren av Wimbledon-turneringen besluttet allerede i april at man ikke ville godta deltakelse fra russiske eller belarusiske spillere. Det betyr blant annet at mennenes verdensener Daniil Medvedev ikke får være med i årets tredje Grand Slam-turnering. Medvedev er tittelforsvarer i US Open, som er den fjerde og siste Grand Slam-turneringen.

Både ATP- og WTA-touren har reagert på Wimbledon-arrangørens avgjørelse og besluttet at det ikke vil deles ut rankingpoeng i den turneringen i år.

(©NTB)

Flere nyheter: