Menu
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Russ sparket etter ambulansepersonell

Lørdag kveld og natt til søndag melder politiet flere steder i landet om store ansamlinger av mennesker. I Randaberg måtte politiet gripe inn mot russ.

Av NTB | 02.05.2021 02:39:25

Kriminalitet og rettsvesen: Natt til 1. mai ble det meldt om høylytt festing flere steder i landet, og også lørdag kveld har politiet rundt om hatt det travelt.

En ambulanse var tilkalt for å hjelpe en overstadig beruset russ i Randaberg i Rogaland sent lørdag kveld. Flere andre russ ble ufine og sparket etter ambulansepersonellet, som måtte tilkalle politiet.

«Den overstadig berusede ungdommen ble tatt med av ambulanse for sjekk. Politiet var i kontakt med de andre i russebussen og fikk strammet dem opp i forhold til oppførselen deres mot ambulansepersonellet», tvitret Sørvest politidistrikt natt til søndag.

– Hvis mange glemmer smittevernreglene kan vi få nye smitteutbrudd knyttet til festing. Det er selvsagt bedre å samles utendørs enn innendørs, men det er ikke uten smitterisiko hvis man glemmer meteren og er sammen med mange mennesker, sier Nakstad til NTB

Politiet er til stede, etter meldinger om «mye musikk og beruset ungdom» på stedet. De bekrefter at det er feststemning i området.

– Vi er der med politibåt og to politibiler, og vil fortsette å være på stedet gjennom kvelden, sier Martinsen.

Oppdragslederen forteller at rundt 150 personer skal ha løpt fra stedet da politiet kom, og sier det er et åpenbart behov for deres tilstedeværelse.

Ifølge Aftenposten satte politiet en stund opp sperringer på veien ut til Bygdøy.

– Skal være ampert på stedet og politiet er på vei, skrev politiet.

I Byremo i Lyngdal samlet det seg lørdag kveld 250–300 ungdommer i forbindelse med et rånetreff.

– Politiet er på stedet – det er god stemning blant de tilstedeværende, men smittevernregler overholdes ikke på en tilfredsstillende måte, skriver politiet i Agder på Twitter.

– En person har vært ute i vannet, og følges opp av helse. Politiet tar en prat med andre ungdommer som drikker alkohol, skriver Vest politidistrikt.

Natt til 1. mai var det en stor ansamling med feststemte mennesker i Nygårdsparken, og det samme har gjentatt seg lørdag kveld og natt til søndag.

– Vi har patruljer i Skjoldabukten, ved Tennebekk og det har kommet inn mange meldinger om mye folk i Nygårdsparken blant annet. Vi oppfordrer folk til å respektere smittevernet og klokken 23 skal det være nattero, sier Tatjana Knappen, operasjonsleder ved Vest politidistrikt, til Bergensavisen.

Også i Kollevågen og Sandviksbodene skal det være samlet mye folk.

Også i Trondheim har det gått hardt for seg. Politiet rykket ut til området ved Theisendammen etter melding om 30–40 berusede ungdommer.

– Festen avsluttet. Ikke bra i disse tider………, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Også flere andre steder i Trøndelag er det meldt om festbråk og tilløp til slagsmål.

– Vi er veldig opptatt av å understreke at den nasjonale anbefalingen er inntil fem gjester, og det gjelder også i Oslo. Dersom man ikke følger denne anbefalingen og inviterer mer enn ti, kan man bli bøtelagt av Oslo kommune.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad minner om at smittevernreglene må følges også ute.

Anslagsvis et hundretalls ungdommer har lørdag kveld samlet seg ved Huk på Bygdøy i Oslo. Oppdragsleder Martin Martinsen i Oslo politidistrikt bekrefter overfor VG at politiet kjent med situasjonen.

Også flere andre steder i landet er det meldt om festbråk. I Ås har politiet i Øst fått flere meldinger på ansamling av russ og andre ungdommer.

Ved Tennebekktjørna i Nipedalen i Bergen har mange unge folk samlet seg, og politiet og ambulansen er tilkallet.

Ved Mæla ungdomsskole i Skien rykket Sørøst politidistrikt med flere patruljer, etter melding om slåssing mellom flere russ. Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen, men flere titalls russ var på stedet, og flere løp i forskjellige retninger ved politiets ankomst.

Dersom folk skulle ta festen hjem, er Nakstad klar på at de nasjonale anbefalingene fremdeles er maksimalt fem gjester, selv om Oslo fjernet forbudet mot mer enn to gjester tidligere i uka.

(©NTB)

Flere nyheter: