Menu
En helsearbeider i Wuhan i Hubei-provinsen, hvor det nye coronaviruset først ble oppdaget. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix

Rundt 150 norske studenter i Kina blir ikke anbefalt å reise hjem

Vel 150 norske studenter befinner seg i Kina og Hongkong. Foreløpig anbefales de ikke å reise hjem som følge av virusutbruddet i Wuhan.

Av NTB | 28.01.2020 10:15:50

Fritid: Lånekassen gir støtte til 143 studenter i Kina og Hongkong, opplyser de til Nettavisen.

Ansa, en organisasjon for norske studenter i utlandet, opplyser at de har 151 norske medlemmer her. Dette inkluderer personer som er på feltarbeid, eller har praktikantjobb i utlandet.

Viruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i forrige måned. UD fraråder reiser til provinsen.

Ansa har ikke fått meldinger om mistanke om smitte blant norske studenter. Flood sier at de følger situasjonen så godt de kan.

– Dette er en situasjon som kan endre seg fra dag til dag, sier hun.

UD følger utviklingen og vurderer fortløpende behov for eventuelle tiltak, opplyste de mandag til NTB.

Danske myndigheter opplyste mandag at de forsøker å få ut 13 dansker som oppholder seg i provinsen. Det er uklart hvor mange nordmenn som oppholder seg her.

– Vår anbefaling er at norske studenter i Kina følger UDs reiseråd og rådene til Folkehelseinstituttet. Vi anbefaler ikke våre medlemmer å reise hjem, sier president Hanna Flood i Ansa.

106 personer har mistet livet som følge av virusutbruddet i Kina, og totalt har over 4.000 fått påvist smitte i Kina. WHO mener den globale risikoen er høy.

(©NTB)

Flere nyheter: