Menu
Sjur Røthe med gullet etter 15 kilometer fri teknikk i Granåsen i Trondheim tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Røthe har fått «koronahjelp»: – Jeg er blitt tvunget til å prestere

Etter en superavslutning som ga Sjur Røthe (32) hans tredje NM-gull, innrømmet veteranen at han har fått hjelp til å motivere seg til en haug med hjemlige renn.

Av NTB | 19.01.2021 16:08:32

Sport: NM-gullet blir det siste løpet i Norge på en stund. Endelig skal Røthe få lov til å matche seg mot alle verdens beste igjen.

Koronasituasjonen parkerte de norske langrennsløperne på hjemlig grunn i nesten to måneder.

– Det blir spennende å få lov til å gå verdenscup igjen. Det er ikke så stor forskjell, men de siste årene har jeg slitt med å motivere meg for norgescup. Ikke fordi at jeg er for stor for den arenaen, men for meg ligger mye av motivasjonen i å dra utenlands og konkurrere mot andre nasjoner, sier Røthe til NTB.

Vossingen sier at løpene mot de beste gir ham ekstra tenning. Han har fått ekstra hjelp av landslagstrener Eirik Myhr Nossum til å holde motet oppe.

– Jeg er blitt tvunget av Nossum til å prestere i norgescuprenn, og han har spilt meg god ved å si at disse rennene betyr mye. Det er noe annet å klare å motivere seg til et norgescuprenn med minus 15 i Granåsen enn til minus fem og sol mot Bolsjunov og kompani i Davos.

– Det er to forskjellige verdener. Jeg har vært med på en del og gikk NM her i Granåsen i 2009 da Morten Eilifsen vant. Da gir det ekstra motivasjon å få lov til å konkurrere utenlands mot alle de beste, sier 32-åringen.

Røthe er blitt en mester til å disponere løpene sine. Det er ikke så rent sjelden at han avgjør mot slutten når de andre blir slitne og kanskje blir tvunget til å slakke av på tempoet.

– Jeg har lært mye av å lure meg fram og lese terrengløp. Det er ekstremt viktig å klare å gå jevne runder og unngå melkesyre.

– Avslutningen var bra og det var et godt gjennomført løp, men jeg er ikke 100 prosent fornøyd. Det er nok mer et løp der jeg kjemper om medalje enn et løp der jeg kjemper om gull i VM. Det var slik det kjentes ut.

Han sier at han mangler litt på toppformen og håper å få gode svar i Lahti og Falun i de to kommende verdenscuphelgene.

– Jeg håper å få gode svar og at det jeg gjør her er godt nok i verdenscupen også. Jeg håper å kunne gi Aleksandr Bolsjunov litt kamp. Jeg mangler litt på å være helt der oppe. Jeg mangler litt på åpningsfart og litt bedre form rett og slett.

Røthe blir også pappa om ikke altfor lenge. Uansett reiser han til VM.

– Plan A er at jeg skal til VM. Jeg har ikke sagt at jeg ikke skal være med på noe fødsel. Plan A er at jeg skal gå VM og få med meg fødselen etterpå. Målet er at det skal bli en Ole Brumm med «ja, takk begge deler».

Røthe har fint klart begge deler, men forklarer hvorfor det er to ulike oppgaver.

Røthe sier at han gikk et stabilt bra løp da han sikret sitt NM-gull nummer tre. Det betyr at han har like mange NM-gull som VM-gull.

(©NTB)

Flere nyheter: